Heb jij je hbo-opleiding afgerond en sta jij aan het begin van je carrière? Ben je graag onder de mensen en heb jij commercieel bloed door je aderen stromen? Dan hebben wij een geweldig traineeship voor je waarmee jij de basis legt voor jouw commerciële carrière. Onder begeleiding van ervaren sales collega’s Bart en Eva ontwikkel jij je tot accountmanager, commercieel projectmanager of een andere, mooie commerciële rol.

Wat ga je doen?
Op 1 mei start je met een traineeship voor de duur van één jaar, samen met zeven andere trainees. De eerste vijf weken volg je samen een intensief traject dat bestaat uit diverse trainingen en workshops en word je fulltime begeleid door onze ervaren coaches.

Na deze vijf weken ga je zelfstandig aan de slag en ben je drie dagen in de week bezig met onderstaande commerciële werkzaamheden en twee dagen per week werk je op kantoor in Helmond, waar we voor alle commerciële trainees activiteiten organiseren in de vorm van trainingen of beldagen. Op deze manier word je binnen onze familiebedrijven van de Driessen Groep klaargestoomd voor een commerciële carrière. De Driessen Groep bestaat uit Driessen, IJK, Reijn, Mensium, Jeij, Bloeij, Brainport Human Campus en The Solutions Factory.

Al onze familiebedrijven hebben gezonde ambities, maar we werken niet met harde targets. Het draait juist om jouw persoonlijke aanpak. Jij signaleert ontwikkelingen en kansen aan de kant van klanten en speelt hier proactief op in met mooie oplossingen. Jij legt contact met nieuwe klanten in de publieke sector en volgt commerciële acties op. Je klantcontact bestaat hierdoor uit koude en warme acquisitie waarbij jij zelf verantwoordelijk bent voor jouw eigen agenda en successen, op basis van regio en sector.

 

Wat ga je als commercieel trainee doen?

 • Je herkent kansen bij klanten die je weet om te zetten naar adviezen en oplossingen;
 • Je voert zowel warme als koude acquisitiegesprekken, telefonisch, online en op afspraak;
 • Je bouwt zowel online als offline aan een sterk netwerk;
 • Je leert goede offertes schrijven en brengt deze zelfstandig uit;
 • Je gaat presentaties geven voor klanten en collega’s;

Kortom een commerciële en adviserende functie waarbij je met de juiste oplossing de klant laat kiezen voor onze familiebedrijven!

 

Wij bieden jou: 

 • Een mooie start van jouw commerciële carrière;
 • We werken met doelen en ambities en jij krijgt hierin alle vrijheid om dit op je eigen manier te behalen;
 • Een startsalaris van €2.100, bruto incl. een 13e maand met het vooruitzicht dat je na het eerste jaar een groei doormaakt naar €2.400,- bruto en na je 2de jaar nog zo’n mooie stap kan maken;
 • Een auto, laptop en iPhone van de zaak;
 • Veel vrijheid om je werk te doen, waaronder flexibele werktijden van 07.00 tot 19.30 uur en in overleg werk je met regelmaat vanuit thuis;
 • Om lekker te ontspannen heb je 28,75 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • Veel ruimte om je collega’s ook informeel te leren kennen: feesten, pubquizzen, squash, spelletjesavonden, voetbal, filmavonden. Te veel leuks om op te noemen! Normaal doen we dit samen maar in deze tijd zijn we creatief genoeg om dit te verplaatsen naar gezellige online activiteiten.
 • Een goede pensioenregeling, waarvan twee derde door de werkgever wordt betaald.

 

Wat vragen wij? 

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding met een commerciële interesse;
 • Je kan fulltime (40 uur) starten per 1 mei;
 • Bent in het bezit van rijbewijs B en hebt een grote reisbereidheid (heel NL);
 • Je weet wat hard werken is en kan goed doorpakken;
 • Doordat je communicatief vaardig bent weet je anderen mee te nemen in jouw enthousiasme. Dit weet je ook over te brengen op papier;
 • Je bent niet bang om initiatief te nemen en beschikt over groot doorzettingsvermogen;
 • Daarnaast ben je een gezellige collega en een toevoeging voor het team.

 

Over Driessen Groep

Werken bij Driessen Groep betekent werken in een unieke organisatie waarbij jouw werkgeluk centraal staat. Een organisatie die van familiebedrijf is gegroeid naar een familie van bedrijven. Onze cultuur kenmerkt zich door enthousiaste collega’s, een fijne werkomgeving, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en een goede sfeer. Wij doen er alles aan om medewerkers goed bekend met elkaar en met de familie van bedrijven te zijn. Voor ons staan ‘happy employees’ voorop! 

 

Waarom kiezen voor werken bij Driessen Groep?

 1. Je start bij één van onze familiebedrijven die óf al een gevestigde naam heeft binnen de publieke sector, of juist net is opgericht en nog naamsbekendheid moet krijgen. Dit biedt jou de kans om jezelf volledig te ontplooien binnen een omgeving die bij jou past.
 2. Omdat wij jou blijven uitdagen. Jij gaat zelfstandig aan de slag met commerciële trajecten en kan terugvallen op ervaren collega’s die jou helpen in je ontwikkeling. Hierbij krijg je alle vrijheid. Je start als trainee biedt tal van doorgroeimogelijkheden binnen onze familiebedrijven.
 3. Alle bedrijven kenmerken zich door een fijne werkcultuur met veel humor. Jij gaat deel uitmaken van een gedreven organisatie waarin je volop ruimte krijgt voor eigen initiatief.
 4. Wij zorgen ervoor dat jij de juiste tools in handen krijgt om commercieel succesvol te zijn. Samen zorgen wij voor zoveel mogelijk plezier en uitdaging in je werkdagen die je beleeft in ons leuke team.

 

Interesse?

Is dit traineeship jou op het lijf geschreven? Reageer dan direct via de solliciteer direct button! Heb je vragen over deze functie, onze organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruitment adviseurs Marit Willers, via 06-46763034 / marit.willers@driessen.nl, of Cas Peters, via 06-11798832 / cas.peters@driessen.nl

Link naar vacature: https://werkenbij.driessengroep.nl/vacatures/commercieel-traineeship-3489