Ben jij onze nieuwe Junior Marketeer die met een verfrissende blik kan bijdragen aan de ontwikkeling van onze marketing en e-commerce afdeling? Wij zoeken een enthousiaste en initiatiefrijke Marketeer die staat te popelen om een vliegende start te geven aan zijn/haar marketing carrière! Lijkt je dat wat? Lees dan snel verder!

De organisatie
IGO is ruim 70 jaar geleden ontstaan, en inmiddels uitgegroeid tot een sterke online speler in het aanbieden van promotionele artikelen. IGO biedt een volledig geautomatiseerde B2B webshop in combinatie met een sterk sales en customer service team met uitstekende service voor klanten.

IGO maakt onderdeel uit van de Plato Group. Plato Group heeft ruim 70 jaar ervaring in de wereld van promotionele artikelen, gadgets, giveaways en relatiegeschenken. Plato Group is de overkoepelende organisatie van drie innovatieve en toonaangevende merken in onze branche: IGO, Clipper Gifts en Compacon. We zijn een internationale organisatie, actief in 13 landen, met onze hoofdvestiging in Nederland (Helmond) en regiokantoren in diverse Europese landen. Met een team van 400 internationale en enthousiaste collega’s importeren, bedrukken en exporteren we promotionele producten naar 13 landen en zorgen we dat onze klanten deze op een makkelijke manier kunnen bestellen.

De cultuur van onze organisatie kan worden omschreven als open, direct, no-nonsense, informeel, ondernemend en professioneel. Wij zijn een dynamische organisatie met een enorm potentieel op de Europese markt. Dit biedt volop kansen voor enthousiaste en getalenteerde mensen.

Momenteel zijn we voor ons Marketing & E-commerce team van IGO op zoek naar versterking!

Functieomschrijving – Junior Marketeer
Als Junior Marketeer ga je onderdeel uitmaken van het Europese Marketing & E-commerce team vol met talentvolle en ambitieuze e-commerce professionals. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de verdere groei van het E-commerce merk IGO in binnen- en buitenland!

Als Junior Marketeer bij IGO ga je alle facetten van het marketing en e-commerce leren kennen. Jouw focus zal liggen op Content Marketing. Je bedenkt, redigeert, coördineert en analyseert content in diverse vormen voor alle verschillende kanalen in Europa; van onze e-commerce webshop tot aan onze social media, blogs en nieuwsbrieven. Daarnaast coördineer je de campagnes met behulp van een campagne planning.

Tijdens het werken aan interessante uiteenlopende marketingprojecten, krijg je veel verantwoordelijkheid maar word je ook goed begeleid door de meer ervaren collega’s. Zo word je geleidelijk aan klaargestoomd tot volwaardig Marketeer!

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

  • Onder begeleiding van collega’s ben je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen, analyseren en optimaliseren van de Europese content strategie.
  • Je stelt de campagnekalender, contentkalender en bijbehorende contentplanning op en zorgt dat deze worden gevolgd.
  • Je ontwikkelt, schrijft en onderhoudt creatieve content voor off- en online uitingen en zorgt voor maximale conversie. Jouw pakkende en SEO-proof teksten sluiten aan bij onze doelgroep.
  • Je beheert en optimaliseert de content op o.a. onze webshops en blogwebsite.
  • Je fungeert als Project Manager bij projecten gerelateerd aan content en campagnes. Je stuurt bureaus en partners aan, en coördineert de Local Marketeers.
  • Je werkt nauw samen met andere afdelingen zoals Sales, Category Management en de Local Marketeers.
  • Je weet collega’s enthousiast te maken voor content. Content is teamwork, je creëert synergie in samenwerking met je teamleden om de totale search traffic te vergroten.

Kortom: een veelzijdige job met veel ruimte voor eigen initiatief en groei. Je hebt een zelfstandige rol, maar werkt nauw samen met een ervaren, enthousiast en ambitieus team van E-commerce specialisten.

Wat wij vragen..
(Stage)ervaring is belangrijk, maar nóg belangrijke vinden we een persoonlijkheid. We zijn op zoek naar een gepassioneerde, ambitieuze en creatieve Marketeer, die nieuwsgierig, ruimdenkend en gemotiveerd is om eigen grenzen te verleggen. Je houdt van uitdagingen en functioneert het best in een dynamische omgeving. Hoewel je nieuwsgierig bent en oog hebt voor detail, verlies je het grotere plaatje nooit uit het oog.

Wat vragen wij nog meer?
• Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding.
• Jouw hart gaat sneller kloppen van e-commerce / online marketing. Bij voorkeur heb je ook (stage)ervaring in een e-commerce omgeving.
• Je hebt plezier in het schrijven van pakkende teksten.
• Je bent gestructureerd en kunt planmatig werken.
• (Stage) ervaring op het gebied van content / marketing is een pré.
• Je hebt de drive om constant op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied, deze toe te passen en op deze manier de beste te worden in de Europese online wereld van promotionele artikelen.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden jou…
• Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een internationale organisatie.
• Een plezierige werkomgeving met leuke collega’s. Hard werken maar met tijd voor gezelligheid en het vieren van successen.
• Een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket dat past bij deze functie.
• 32,5 vakantiedagen, veel flexibiliteit en elke dag een vers stukje fruit!
• Mogelijkheid om thuis te werken.

Ben je enthousiast?
Ben jij enthousiast geworden en kun jij niet wachten om hier meer over te horen? Reageer dan door op de sollicitatiebutton te klikken, en je CV en een korte motivatie te uploaden. De sollicitatiebutton vind je hier: https://platogroup.eu/nl/vacatures/igo/junior-marketeer. Deze kan gericht worden aan onze HR Business Partner Marloes van der Linde, via mvanderlinde@platogroup.eu. Je mag ook altijd contact opnemen met Marloes via 06-22372919. Wij kijken uit naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.