Standplaats: Rosmalen

Donatus
Al vanaf 1852 is Donatus specialist in het verzekeren van kerken en monumenten. Daardoor beschikt Donatus over een unieke bouwkundige kennis en grote verzekeringstechnische ervaring in een specifieke nichemarkt. Circa 80% van de kerkelijke eigendommen in Nederland is bij Donatus verzekerd.

Kenmerkend is de manier waarop Donatus vanaf het begin werkt. Met groot respect voor de rol en geschiedenis van monumenten en kerkgebouwen. Specialistische kennis van bouwhistorische kenmerken wordt ingezet om de herbouwwaarde zo nauwkeurig mogelijk vast te stellen. De experts van Donatus spelen daarin een cruciale rol, met hun kennis van risico-inspectie, waardebepaling en schadepreventie. Niet alleen om leden realistisch en correct te verzekeren, maar ook omdat zij willen dat deze unieke gebouwen behouden blijven.

Kerken en monumenten -zoals kastelen, historische buitenplaatsen en herbestemde kloosters- geven een gevoel van verbondenheid. Zij kleuren onze gezamenlijke identiteit die we doorgeven aan volgende generaties. Met vakkundig maatwerk en gedeelde verantwoordelijkheid helpt Donatus dat erfgoed van Nederland beschermen en creëren we een toekomst voor kerken en monumenten.

Donatus is een onderlinge waarborgmaatschappij met een Ledenraad als hoogste orgaan en telt 47 medewerkers. Donatus zet zich in als dé kerken- en monumentenverzekeraar van Nederland, om kerkelijke en niet-kerkelijke monumentale erfgoederen te blijven beschermen. Zij geeft hun eigenaren zekerheid van een goede verzekerde waarde waardoor onderverzekering voorkomen kan worden. Donatus wil de bedrijfsvoering, cultuur, dienstverlening en professionaliteit van de medewerkers zodanig inrichten, dat het ledenbelang centraal staat en recht wordt gedaan aan de vereisten van de externe toezichthouder (DNB).

Zie voor meer informatie: donatus.nl

Plaats in de organisatie
Je maakt onderdeel uit van het team Klantadvies en rapporteert aan de manager van deze afdeling. Het is de afdeling waar klantcontact plaatsvindt en waar het team van 16 collega’s bestaat uit binnen- en buitendienstmedewerkers die er samen voor zorgen dat klantcontact naadloos aansluit op het primaire proces van adviseren, accepteren en schades behandelen. In deze functie heb je ook veelvuldig contact met collega’s van de afdelingen “Particulieren, Schades en Ondersteuning” en “Taxatie en Inspectie”.

Functie
Als Regio Adviseur ben je verantwoordelijk voor een soepel lopend proces waarin je van begin tot eind betrokken bent. In je rol treed je op als adviseur, als acceptant en als de behandelaar van schades in het hele specifiek domein; kerken en monumentale gebouwen in Nederland. Je beheert je eigen werkgebied en werkt nauw samen met zowel de Adviseur Relaties als ook met de Taxateur-Expert in jouw regio.

Taken en verantwoordelijkheden
• Je bent eerste aanspreekpunt voor relaties en adviseert hen over verzekeringen van Donatus.
• Je vraagt offertes aan, voert polissen op, fiatteert ze en administreert het proces.
• Je bent verantwoordelijk voor het behandelen van complexe en grote schades (>50k).
• Beoordelen en vaststellen van aspecten rondom schade, de voorkoming en de afwikkeling daarvan.
• Je bezoekt relaties (acquisitie en behoud) in overeenstemming met de dienstverlenings-afspraken en je stelt -op hen toegespitste- accountplannen en analyses op.

Profiel
• Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.
• Bereidheid tot het volgen van cursussen en opleidingen tot adviseur (WFT).
• Je hebt affiniteit met de doelgroepen van Donatus.

Competenties
• Je bent klantgericht en vaardig in het adresseren van behoeften van de klant of gaat hier naar op zoek.
• Je bent besluitvaardig en stelt je daarbij vastberaden, doortastend en verantwoordelijk op.
• Je bent gericht op verbetering en onderneemt actie om daartoe te komen.
• Je bent een professional, samenwerkingsgericht en communiceert.
• Je bent betrokken en denkt in zowel klant- als organisatiebelang.

Donatus biedt
Omdat er meerdere professionals gezocht worden voor deze functie kan de baan zowel in fulltime, als ook in parttime constructie worden ingevuld. Donatus biedt haar medewerkers goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is marktconform en afhankelijk van de kennis en ervaring die iemand meebrengt.

Aangeboden wordt een contract voor de duur van een jaar, met het voornemen om deze om te zetten in een vaste aanstelling. Overige aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen mét daarbij 13 adv-dagen (bij een 40-urige werkweek), ontwikkelingsmogelijkheden, een winstdelingsregeling en een 13de maand. Donatus voorziet tevens in een collectieve pensioenregeling en een werkgeversbijdrage in de premie ziektekostenverzekeringen.

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Alfred Eilering
Tel.: 06-22211310
Email: alfred.eilering@beljonwesterterp.nl