Ben jij op zoek naar een baan waarin je een grote bijdrage kunt leveren aan de klantgerichtheid van diverse organisaties? En word je ook enthousiast van het vooruitzicht om deel uit te maken van het gezelligste team van Nederland?

Kom dan bij ons werken! Om de groei van onze organisatie bij te kunnen benen, zijn wij op zoek naar een Operationeel Feedback Specialist.

Expoints in een notendop
Wij zijn Expoints, aangenaam!
Bij Expoints geloven we in de kracht van enthousiasme, en zien we (klant)feedback hierin als een onmisbare bron. Wij bieden onze opdrachtgevers een eigen platform waarin we deze feedback ophalen via alle mogelijke kanalen en dit vervolgens samenbrengen in één praktisch bruikbaar dashboard.

Hierin bieden we een full service oplossing en ontzorgen we optimaal: we ondersteunen bij de inrichting en het gebruik van de vragenlijsten en het dashboard, maar ook op het gebied van draagvlak creëren en daadwerkelijk verbeteren. Dit doen we voor zeer diverse opdrachtgevers, waaronder ANWB, a.s.r., Bol.com, Eneco, KPN, Nationale-Nederlanden, Remeha en SNS Bank, maar ook een de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen.

Jouw rol
Als Operationeel Feedback Specialist ben jij een vertrouwd aanpreekpunt voor de opdrachtgevers in jouw portefeuille. Jij ondersteunt hen bij de inrichting van hun feedbackprocessen in Expoints (niet geheel toevallig dus ook de naam van ons platform ;-)). Hiervoor ontwikkel je aansprekende e-mailuitnodigingen, creëer je slimme vragenlijsten en zorg je ervoor dat de resultaten op een duidelijke manier in het dashboard terugkomen. Hierin ben je creatief en vernieuwend. Je denkt mee, adviseert én voert uit. Met jouw ondersteuning loopt alles op rolletjes en kunnen onze opdrachtgevers optimaal gebruik maken van het dashboard.

Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen: je werkt altijd samen met een vast accountteam, zodat je samen tot het optimale resultaat komt.
Daarnaast streven we ernaar dat iedereen doet waar hij of zij goed in is en vooral ook energie van krijgt. Daarom zijn er diverse projectgroepen waarbij je (naast je rol als Operationeel Feedback Specialist) kunt aansluiten. Uiteraard op basis van waar jouw interesses en kwaliteiten liggen!

Wie zoeken we?
· Een fulltime baan (wij denken aan 40 uur) met flexibele werktijden. Om je biologische klok een beetje tevreden te houden.
· Geld ;-). Afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt, ligt het startsalaris tussen de 2200 en 2800 euro (bruto).
· Volledige reiskostenvergoeding, en na het eerste jaar ook een pensioenregeling en collectieve zorgverzekering.
· Een laptop en telefoon, waardoor je (ook na de lockdown) de mogelijkheid hebt om vanuit huis te werken.
· Een intern trainingsprogramma waarin je ons platform leert kennen, maar vooral ook veel kennis opdoet over klant-, patiënt- en medewerkersfeedback.
· De vrijheid om je eigen werk in te richten én om mee te werken aan de groei van de organisatie. Nieuwe ideeën en initiatieven zijn meer dan welkom! Expoints is continu in ontwikkeling, en jouw inbreng is onmisbaar.
· Een team om over naar huis te schrijven, al zeggen we het zelf. Gevoel voor humor is een harde functie-eis, en dat merk je! Onze borrels en teamuitjes zijn gezellig, maar onze jaarlijkse team tweedaagse durven we wel legendarisch te noemen… Niet voor niets blijven de meeste collega’s die bij ons komen werken vervolgens nog jaren plakken.

Wat neem je mee?
· Een HBO werk- en denkniveau.
· Eén á twee jaar werkervaring heeft onze voorkeur, maar als jij vers uit de schoolbanken ons van jouw kwaliteiten kan overtuigen, laten we ons graag verrassen!
· Je scoort bonuspunten als je al ervaring hebt in ons werkveld, maar dit is geen harde eis.
· Affiniteit met technische systemen (je gaat immers veel werken met ons eigen platform). Ervaring is niet per se nodig, maar wel de drive om hier helemaal in te willen duiken.
· Een (zeer) klantgerichte instelling.
· Een stralende glimlach en zin om er samen met je team iedere dag weer een feestje van te maken!

Is jouw interesse gewekt?
Wij kunnen ons niet voorstellen van niet! Laat ons daarom weten waarom jij onze nieuwe collega zou moeten zijn, aangevuld met je cv. Stuur dit naar solliciteer@expoints.nl, we maken graag kennis met je!